Taikapeikon historiaa

Asa pentuna ja mummonsa EerikaTaikapeikon kissalan hyvin lyhyt historia


Sain kasvattajanimen Taikapeikon vuoden 2007 alussa, mutta ensimmäinen pentue minulle syntyi vasta vuoden -11 lopulla. Kotilaumaan kuuluu kolme eurooppalaista sekä kaksi koiraa ja yksi muunrotuinen kissa, pyhä birma. Eurooppalaiskissassa minua viehättää sekä sen kuuluminen perinteiseen suomalaiseen kulttuuriin että hieno ja alkuperäinen ulkonäkö. Se on persoonallinen, seurallinen ja leikkisä kissa, joka ketteränä pääsee mitä ihmeellisimpiin paikkoihin kotona.

Eurooppalaiskissa on tällähetkellä varsin terve kissarotu, ja tätä haluan ylläpitää pitämällä sukusiitosaste ja sukukato mahdollisimman alhaisena. Eurooppalaisilla ei toistaiseksi ole huomattu rodulle tyypillisiä sairauksia, munuaiset ovat monien kissojen heikoin kohta rodusta tai roduttomuudesta riippumatta. Luonteissa toivon vähintään toisen vanhemman olevan kohtuullisen avoin uusille asioille, toisaalta yksi eurooppalaisen viehättävistä piirteistä on kissayksilöiden luonteiden suuri vaihtelu.

Maatiaiset kuuluivat lapsuuteeni sekä kaupungissa että maaseudulla keskisessä Suomessa, ja varmaankin näihin lapsuuden muistoihin oma näkemykseni "täydellisestä" eurooppalaisesta perustuu. Se on kaikin tavoin liioittelematon kissa, ja oma makuni on ehkä siellä aavistuksen kapeamman pään- ja ruumiinrakenteen puolella. Hyvä eurooppalainen on vahva ja notkea, ei liian pieni muttei jättikokoinenkaan, ruumiinrakenteeltaan tasapainoinen.

Jos jotain voisi kaipailla lisää, niin olisi mukava saada korvatupsuja takaisin, olikin mukava eräässä näyttelyssä törmätä SP Kissakallion Hendrixiin (EUR n), suloiset tupsut korvien kärjissä ❤


Taikapeikon kissalaan on tähän mennessä syntynyt neljä pentuetta, kahdessa ensimmäisessä emona oli Eerika (Kassilan Erheetön Enne, (EUR f 23)): sijoituspentue (Kassilan H-pentue, s. 27.7.09) ja Taikapeikon A-pentue (s. 18.10.11). B-pentue syntyi Eerikan tyttärelle Hillalle (Taikapeikon Arvoitus (EUR f)) 14.3.13 . Taikapeikon C-pentue syntyi 27.9.15 noviisina eurooppalaiseksi hyväksytylle Victorialle ja Hillan pojalle Asalle (CH Taikapeikon Brassailija (EUR d 24)).